Rock  *  Pop  *  Folk  *  Country  *  Jazz  *  Blues  *  Bluegrass  *  Metal  *  Vážná hudba

Filtry

nástroje

Klavír/zpěv/kytara (1)

Marvin Gaye


Marvin Gaye - Sexual Healing

Marvin Gaye (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

Marvin Gaye, rodným jménem Marvin Pentz Gay, Jr. (2. dubna 1939 - 1. dubna 1984), byl významný americký soulový zpěvák, původem z Washingtonu.

 

Hudební kariéra

 

Na prvních studiových nahrávkách se objevil v roce 1957 jako člen skupiny Marquees, v roce 1960 odchází do Detroitu, aby vydal svoji první sólovou nahrávku. Deska Let Your Conscience By Your Guide však neuspěla a podobný osud stihl i debut Soulful Moods. Naopak velký úspěch slavil první singl z druhé desky s názvem „Stubborn Kind Of Fellow“, který napsal společně s Williamem Stevensonem a Georgem Gordym.

 

Často zpíval i duety, nejznámější byl ve dvojici s Tammi Terrellovou v letech 1967-1969.[1] Terrellová však v roce 1970 zemřela na mozkový nádor, přestože tím byl značně psychicky zničený nahrál jednu ze svých nejúspěšnějších desek What’s Going On s velmi úspěšným stejnojmenným singlem. Od nahrávací společnosti Motown Records obdržel naprostou hudební svobodu a také 1 milion dolarů. Tento výdělek mu zajistil postavení tehdy nejlépe placeného zpěváka černé pleti.[2] Albem Let’s Get It On pokračoval ve velmi úspěšném období (největší hity: „Come Get to This“, „You Sure Love to Ball“ a „Distant Lover“). Nejlepší hudební léta pomyslně završil nahrávkou Live at the London Palladium (více než 2 miliony prodaných kusů).

 

Přes komerční úspěchy desek ve 2. polovině 70. let měl značné osobní problémy (drogy, finanční těžkosti atd.). V roce 1981 přechází od firmy Motown k CBS (Columbia Records), kde v následujícím roce natáčí úspěšný singl „(Sexual) Healing a album Let´s Get It On“ (1973). 1. dubna 1984 ho při hádce zastřelil vlastní otec.[1]


Diskografie

 

* 1961 Soulful Moods
* 1963 That Stubborn Kinda Fellow
* 1964 When I’m Alone I Cry
* 1964 Together (mit Mary Wells)
* 1965 A Tribute to the Great Nat King Cole
* 1965 Moods Of Marvin Gaye
* 1966 Take Two
* 1966 Marvin Gaye & Kim Weston
* 1967 United
* 1968 You’re All I Need
* 1968 In The Groove (I Heard It Through The Grapevine)
* 1969 MPG
* 1969 Easy
* 1970 That’s The Way Love Is
* 1971 What’s Going On
* 1972 Trouble Man
* 1973 Diana and Marvin
* 1973 Let’s Get It On
* 1976 Live
* 1976 I Want You
* 1977 Live At London Palladium
* 1978 Here, My Dear
* 1981 In Our Lifetime
* 1982 Midnight Love
* 1982 Sexual Healing
* 1983 Every Great Motown Hit Of Marvin Gaye
* 1985 Dream Of A Lifetime
* 1985 Romantically Yours

 

Filmografie

 

* 1965 The T.A.M.I. Show
* 1969 The Ballad of Andy Crocker
* 1971 Chrome & Hot Leather
* 1972 Trouble Man
* 1973 Save the Children

 

Marvin Gaye - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany, noty na nástroje basového klíče

song
Marvin Gaye Ain't No Mountain High Enough akordy noty tab text,
Marvin Gaye Ain't Nothing Like The Real Thing akordy noty tab text,
Marvin Gaye Dancing In The Street akordy noty tab text,
Marvin Gaye Got To Give It Up akordy noty tab text,
Marvin Gaye How Sweet It Is (To Be Loved By You) akordy noty tab text,
Marvin Gaye I Heard It Through The Grapevine akordy noty tab text,
Marvin Gaye Let's Get It On akordy noty tab text,
Marvin Gaye Mercy, Mercy Me (The Ecology) akordy noty tab text,
Marvin Gaye Pride And Joy akordy noty tab text,
Marvin Gaye Sexual Healing akordy noty tab text,
Marvin Gaye That's The Way Love Is akordy noty tab text,
Marvin Gaye Too Busy Thinking About My Baby akordy noty tab text,
Marvin Gaye What's Going On akordy noty tab text,
Marvin Gaye You're All I Need To Get By akordy noty tab text,