Rock  *  Pop  *  Folk  *  Country  *  Jazz  *  Blues  *  Bluegrass  *  Metal  *  Vážná hudba

Stan Getz


Stan Getz

 

Wikipedie

 

Stan Getz (2. února 1927 – 6. června 1991) byl americký jazzový saxofonista. Díky svému teplému, jemnému a lyrickému tónu byl jedním z nejvlivnějších jazzových saxofonistů 20. století.[1]

 

Narodil se v rodině ukrajinsko-židovských přistěhovalců, sám ovšem vyrůstal v New Yorku. Svou hudevní kariéru začal v roce 1943, krátce na to už hrál v orchestrech Stana Kentona, Jimmyho Dorseyho a Benny Goodmana. V letech 1947–1949 vystupoval s orchestrem Woodyho Hermana, kde byl jedním z Four Brothers – hudební sekci, kterou tvořily tři tenorsaxofony a jeden barytonsaxofon.

 

V padesátých letech byl jedním z nejznámějších cooljazzových hudebníků. V té době nahrával s Horacem Silverem, Oscarem Petersonem a Jimmym Smithem. Mezi lety 1958–1961 bydlel v Kodani. Počátkem šedesátých let začal nahrávat s Charliem Byrdem a potom s brazislkými hvězdami João Gilberto a Antôniem Carlosem Jobimem. Tyto jeho desky vyvovaly módní vlnu bossa novy. Později preferoval spíše menší jazzové ansámbly. Až do konce svého života intenzivně nahrával.

 

Celý život bojoval se závislostí na alkoholu a drogách. Zemřel v roce 1991 na rakovinu jater.


Vybraná diskografie

 

West Coast Jazz (1955)
Hamp and Getz (1955)
The Steamer (1956)
For Musicians Only (1956)
Stan Getz and the Oscar Peterson Trio (1957)
At the Opera House (1957)
Getz Meets Mulligan In Hi-Fi (1957)
Focus (1961)
Jazz Samba (1962)
Stan Getz with Cal Tjader (1963)
Stan Getz and Luiz Bonfa Jazz Samba Encore! (1963)
Getz/Gilberto (1963) – oceněno Grammy
Getz/Gilberto #2 (1964)
Getz Au-Go-Go (1964)
Stan Getz & Bill Evans (1964)
Sweet Rain (1967)
Captain Marvel (1972)
The Best of Two Worlds (1976)
The Peacocks (1977)
Another World (1978)
Pure Getz (1982)
Anniversary (1989)
Serenity (1991)
People Time (1991)
You Gotta Pay the Band (1991)
Yours and Mine: Live at the Glasgow International Jazz Festival 1989 (1996)
The Final Concert Recording (2000)
Bossas & Ballads: The Lost Sessions (2003)

 

Stan Getz - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany

product_code
Stan Getz All The Things You Are akordy noty tab text,
Stan Getz Amorous Cat akordy noty tab text,
Stan Getz Balanco No Samba (Street Dance) akordy noty tab text,
Stan Getz Blood Count akordy noty tab text,
Stan Getz Body And Soul akordy noty tab text,
Stan Getz Coba akordy noty tab text,
Stan Getz Corcovado akordy noty tab text,
Stan Getz Desafinado akordy noty tab text,
Stan Getz Desafinado (1st And 2nd Version) akordy noty tab text,
Stan Getz Desafinado (Slightly Out Of Tune) akordy noty tab text,
Stan Getz Early Autumn akordy noty tab text,
Stan Getz East Of The Sun akordy noty tab text,
Stan Getz Ebony Samba (1st And 2nd Version) akordy noty tab text,
Stan Getz Entre Amigo (Sympathy Between Friends) akordy noty tab text,
Stan Getz How Insensitive (Insensatez) akordy noty tab text,
Stan Getz Chega De Saudade (No More Blues) akordy noty tab text,
Stan Getz I'll Remember April akordy noty tab text,
Stan Getz I'm Glad There Is You (In This World Of Ordinary People) akordy noty tab text,
Stan Getz Invitation akordy noty tab text,
Stan Getz It Might As Well Be Spring (State Fair) akordy noty tab text,
Stan Getz Lover Man (Oh Where Can You Be) akordy noty tab text,
Stan Getz Mania De Maria akordy noty tab text,
Stan Getz Melancolico akordy noty tab text,
Stan Getz Menina Flor akordy noty tab text,
Stan Getz Night And Day akordy noty tab text,
Stan Getz On The Up And Up akordy noty tab text,
Stan Getz One Note Samba akordy noty tab text,
Stan Getz One Note Samba (1st And 2nd Version) akordy noty tab text,
Stan Getz Only Trust Your Heart akordy noty tab text,
Stan Getz Out Of Nowhere akordy noty tab text,
Stan Getz Quiet Nights Of Quiet Stars (1st And 2nd Version) akordy noty tab text,
Stan Getz Quiet Nights Of Quiet Stars (Corcovado) akordy noty tab text,
Stan Getz Samba De Duas Notas (Two Note Samba) akordy noty tab text,
Stan Getz Samba Dees Days akordy noty tab text,
Stan Getz Sambalero akordy noty tab text,
Stan Getz So Danco Samba (1st And 2nd Version) akordy noty tab text,
Stan Getz Soul Eyes akordy noty tab text,
Stan Getz Split Kick akordy noty tab text,
Stan Getz Strike Up The Band akordy noty tab text,
Stan Getz Tempus Fugit akordy noty tab text,
Stan Getz The Girl From Ipanema akordy noty tab text,
Stan Getz The Girl From Ipanema (Garota De Ipanema) akordy noty tab text,
Stan Getz Very Early akordy noty tab text,
Stan Getz Vivo Sonhando (Dreamer) akordy noty tab text,
Stan Getz Yesterdays akordy noty tab text,