Rock  *  Pop  *  Folk  *  Country  *  Jazz  *  Blues  *  Bluegrass  *  Metal  *  Vážná hudba

Filtry

nástroje

Bb nástroje (1)

Klarinet (3)

Benny Goodman


Benny Goodman

 

Wikipedie

 

Benny Goodman, celým jménem Benjamin David Goodman (30. května 1909, Chicago, Illinois – 13. června 1986, Manhattan, New York [1]) byl legendární swingový muzikant, (později jazzový) klarinetista, skladatel a herec, který si během dlouholeté kariéry vysloužil přezdívku jako "Král swingu", "Patriarcha klarinetu", "Pán profesor" nebo "Starý swingový státník". Jeho big band se nejprve proslavil jako součást zábavného programu Let's Dance, který běžel v sobotu večer na radiovém kanálu NBC na začátku roku 1935.[2] Svou kariéru začal už jako 20 -letý v roce 1929, když hrával s populárními skupinami a orchestry, které krom vystupování v televizi a rádiu i nahrávaly hudbu ke krátkým filmům. V červenci 1935, jeho orchestr nahrál nejznámější skladby "King Porter Stomp" a "Sometimes I'm Happy" pro které aranžmá upravil klavírista a skladatel Fletcher Henderson. Jelly Roll Morton a Joe "King" Oliver nahráli skladbu "King Porter Stomp" už v roce 1924.


Diskografie

 

A Jazz Holiday (1928, Decca)
Benny Goodman and the Giants of Swing (1929, Prestige)
BG and Big Tea in NYC (1929, GRP)
Swinging '34 Vols. 1 & 2 (1934, Melodean)
Sing, Sing, Sing (1935, Bluebird)
The Birth of Swing (1935, Bluebird)
Original Benny Goodman Trio and Quartet Sessions, Vol. 1: After You've Gone (1935, Bluebird)
Stomping at the Savoy (1935, Bluebird)
Air Play (1936, Doctor Jazz)
Roll 'Em, Vol. 1 (1937, Columbia)
Roll 'Em, Vol. 2 (1937, CBS)
From Spirituals to Swing (1938, Vanguard)
Carnegie Hall Jazz Concert (1938, Columbia)
Carnegie Hall Concert Vols. 1, 2, & 3 (Live) (1938, Columbia)
Mozart Clarinet Quintet (with Budapest String Quartet) (1938, Victor)
Ciribiribin (Live) (1939, Giants of Jazz)
Swingin' Down the Lane (Live) (1939, Giants of Jazz)
Featuring Charlie Christian (1939, Columbia)
Eddie Sauter Arrangements (1940, Columbia)
Swing Into Spring (1941, Columbia)
Undercurrent Blues (1947, Blue Note)
Swedish Pastry (1948, Dragon)
Sextet (1950, Columbia)
BG in Hi-fi (1954, Capitol)
The Benny Goodman Story Volume 1 (1955?, Decca)
The Benny Goodman Story Volume 1 (1955?, Decca)
Mozart Clarinet concerto (with Boston symphomy) (1956)
Peggy Lee Sings with Benny Goodman (1957, Harmony)
Benny in Brussels Vols. 1 & 2 (1958, Columbia)
In Stockholm 1959 (1959, Phontastic)
The Benny Goodman Treasure Chest (1959, MGM)
Swing With Benny Goodman And His Orchestra (1960s?, Columbia/Harmony)
Benny Goodman in Moscow (1962, RCA Victor)
Benny Goodman And His Orchestra (1977)
The King Swings Star Line
Pure Gold (1992)
1935-1938 (1998)
Portrait of Benny Goodman (Portrait Series) (1998)
Carnegie Hall Jazz Concert '38 (1998)
Bill Dodge All-star Recording (1999)
1941-1955 His Orchestra (1999)
Live at Carnegie Hall (1999)
Carnegie Hall: The Complete Concert (2006) Remasterované


Filmografie

 

The Big Broadcast of (1937)
Hollywood Hotel (1938)
Syncopation (1942)
The Powers Girl (1942)
Stage Door Canteen (1943)
The Gang's All Here (1943)
Sweet and Lowdown (1944)
Sweet and Low Down (1944) - jediný film, kde hrál Benny hlavní roli
A Song Is Born (1948)
The Benny Goodman Story (1955) - film o Benny Goodmanovi

 

Benny Goodman - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany

product_code
Benny Goodman A Smooth One akordy noty tab text,
Benny Goodman Ac-dc Current akordy noty tab text,
Benny Goodman After You've Gone akordy noty tab text,
Benny Goodman After You've Gone 2 akordy noty tab text,
Benny Goodman After You've Gone 3 akordy noty tab text,
Benny Goodman Air Mail Special akordy noty tab text,
Benny Goodman Benjie's Bubble akordy noty tab text,
Benny Goodman Benny's Bugle akordy noty tab text,
Benny Goodman Board Meeting akordy noty tab text,
Benny Goodman Breakfast Feud akordy noty tab text,
Benny Goodman Bugle Call Rag akordy noty tab text,
Benny Goodman Clarinade akordy noty tab text,
Benny Goodman Clarinet A La King akordy noty tab text,
Benny Goodman Cocoanut Grove akordy noty tab text,
Benny Goodman Dinah akordy noty tab text,
Benny Goodman Don't Be That Way akordy noty tab text,
Benny Goodman Down South Camp Meetin' akordy noty tab text,
Benny Goodman Down South Camp Meetin' 2 akordy noty tab text,
Benny Goodman Everybody Loves My Baby akordy noty tab text,
Benny Goodman Farewell Blues akordy noty tab text,
Benny Goodman Flying Home akordy noty tab text,
Benny Goodman Gilly akordy noty tab text,
Benny Goodman Gone With What Draft akordy noty tab text,
Benny Goodman Grand Slam akordy noty tab text,
Benny Goodman Honeysuckle Rose 1 akordy noty tab text,
Benny Goodman Honeysuckle Rose 2 akordy noty tab text,
Benny Goodman I Can't Give You Anything But Love akordy noty tab text,
Benny Goodman I Found A New Baby 1 akordy noty tab text,
Benny Goodman I'm Here akordy noty tab text,
Benny Goodman I've Found A New Baby 2 akordy noty tab text,
Benny Goodman King Porter Stomp akordy noty tab text,
Benny Goodman King Porter Stomp 2 akordy noty tab text,
Benny Goodman Let's Dance akordy noty tab text,
Benny Goodman Minnie The Moocher's Wedding Day akordy noty tab text,
Benny Goodman Miss Brown To You akordy noty tab text,
Benny Goodman Mission To Moscow akordy noty tab text,
Benny Goodman Nobody's Sweetheart akordy noty tab text,
Benny Goodman Oomph Fah Fah akordy noty tab text,
Benny Goodman Paganini Caprice Xxiv akordy noty tab text,
Benny Goodman Peckin' akordy noty tab text,
Benny Goodman Rachel's Dream akordy noty tab text,
Benny Goodman Scarecrow akordy noty tab text,
Benny Goodman Sent For You Yesterday And Here You Come Today akordy noty tab text,
Benny Goodman Seven Come Eleven akordy noty tab text,
Benny Goodman Shivers akordy noty tab text,
Benny Goodman Sing Me A Swing Song akordy noty tab text,
Benny Goodman Slipped Disc akordy noty tab text,
Benny Goodman Soft Winds akordy noty tab text,
Benny Goodman Solo Flight akordy noty tab text,
Benny Goodman Stompin' At The Savoy akordy noty tab text,
Benny Goodman Sugarfoot Stomp akordy noty tab text,
Benny Goodman Sugarfoot Stomp 1 akordy noty tab text,
Benny Goodman Swing Low, Sweet Chariot akordy noty tab text,
Benny Goodman Tattletale akordy noty tab text,
Benny Goodman The Sherik Of Araby 1 akordy noty tab text,
Benny Goodman The Sherik Of Araby 2 akordy noty tab text,
Benny Goodman The Sherik Of Araby 3 akordy noty tab text,
Benny Goodman Till Tom Special akordy noty tab text,
Benny Goodman Who? akordy noty tab text,