Rock  *  Pop  *  Folk  *  Country  *  Jazz  *  Blues  *  Bluegrass  *  Metal  *  Vážná hudba

Pavel Dobeš


Pavel Dobeš (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

Pavel Dobeš (* 22. března 1949 Frýdek-Místek) je český folkový písničkář.

 

Hudební vývoj

 

V 60. letech 20. století hrál v Ostravě bigbeat. V dalších letech se orientoval na country a folkovou hudbu. Jarmila byl jeho první velký hit v roce 1981. Jeho hudebním partnerem je Tomáš Kotrba.


Politická angažovanost

 

V říjnu 2008 kandidoval neúspěšně do Senátu za Stranu zelených. Ve volebním obvodě č. 45 – Hradec Králové nepostoupil do druhého kola, když v 1. kole získal jen 5,45 % hlasů, tedy nejmenší podporu ze všech kandidujících.[1] Za Stranu zelených ovšem kandidoval již v roce 2004 do Evropského parlamentu a do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Do Senátu kandidoval již v roce 2002 v Ostravě – na kandidátce Balbínovy poetické strany.


Diskografie
 

* 1988 Něco o lásce – Panton, EP
* 1989 Skupinové foto – Panton 81 0797–2 311, LP
* 1990 Zátiší s červy – Panton 81 0935–2 311, LP
* 1992 Zpátky do trenek – EMI EAN 8590166008528 – CD, LP, CD
* 1993 Live – MC, CD
* 1995 Něco o Americe – EMI EAN 8590166034329 – CD, CD
* 1997 Průzkumný let – EMI EAN 724385 755422, CD
* 1999 Komplet 1987–1992 – Sony Music, 2CD
* 2001 K svátku – EMI EAN 724353 601720 – CD, MC, CD
* 2002 Zum, zum, zum – EMI EAN 724354 377426, CD (patnáctiletý výber)
* 2006 Banány – EMI EAN 094637 673324, CD
* 2008 Platinum Collection – EMI EAN 509921 676420, 3CD

 

Zahraniční koncerty[2]

 

* 1989 Vratislav
* 1992 Lucern, Basilej, Bern, Curych
* 1993 Vancouver, Kelowna, Calgary, Edmonton
* 1998 Chicago
* 2000 Sydney
* 2002 Varšava

 

Knižní publikace
 

* Pavel Dobeš: Sedí Toník na verpánku, vydalo nakladatelství Pear Hradec Králové v roce 1992 (leporelo)
* Pavel Dobeš: Něco o Americe, vydalo nakladatelství Pear Hradec Králové v roce 1995 (kniha je k stáhnutí na jeho webu)
* Zpátky do trenek; velký zpěvník Pavla Dobeše, vydalo nakladatelství Music Cheb v roce 1996, ISBN 80-85925-08-7

 

Literatura

 

* Zpěvník – Pavel Dobeš, Největší hity, vydalo nakladatelství Fragment v roce 2009, ISBN 978-80-253-0866-0
 

 

Pavel Dobeš (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

Pavel Dobeš (* 22. března 1949 Frýdek-Místek) je český folkový písničkář.

 

Hudební vývoj

 

V 60. letech 20. století hrál v Ostravě bigbeat. V dalších letech se orientoval na country a folkovou hudbu. Jarmila byl jeho první velký hit v roce 1981. Jeho hudebním partnerem je Tomáš Kotrba.


Politická angažovanost

 

V říjnu 2008 kandidoval neúspěšně do Senátu za Stranu zelených. Ve volebním obvodě č. 45 – Hradec Králové nepostoupil do druhého kola, když v 1. kole získal jen 5,45 % hlasů, tedy nejmenší podporu ze všech kandidujících.[1] Za Stranu zelených ovšem kandidoval již v roce 2004 do Evropského parlamentu a do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Do Senátu kandidoval již v roce 2002 v Ostravě – na kandidátce Balbínovy poetické strany.


Diskografie
 

* 1988 Něco o lásce – Panton, EP
* 1989 Skupinové foto – Panton 81 0797–2 311, LP
* 1990 Zátiší s červy – Panton 81 0935–2 311, LP
* 1992 Zpátky do trenek – EMI EAN 8590166008528 – CD, LP, CD
* 1993 Live – MC, CD
* 1995 Něco o Americe – EMI EAN 8590166034329 – CD, CD
* 1997 Průzkumný let – EMI EAN 724385 755422, CD
* 1999 Komplet 1987–1992 – Sony Music, 2CD
* 2001 K svátku – EMI EAN 724353 601720 – CD, MC, CD
* 2002 Zum, zum, zum – EMI EAN 724354 377426, CD (patnáctiletý výber)
* 2006 Banány – EMI EAN 094637 673324, CD
* 2008 Platinum Collection – EMI EAN 509921 676420, 3CD

 

Zahraniční koncerty[2]

 

* 1989 Vratislav
* 1992 Lucern, Basilej, Bern, Curych
* 1993 Vancouver, Kelowna, Calgary, Edmonton
* 1998 Chicago
* 2000 Sydney
* 2002 Varšava

 

Knižní publikace
 

* Pavel Dobeš: Sedí Toník na verpánku, vydalo nakladatelství Pear Hradec Králové v roce 1992 (leporelo)
* Pavel Dobeš: Něco o Americe, vydalo nakladatelství Pear Hradec Králové v roce 1995 (kniha je k stáhnutí na jeho webu)
* Zpátky do trenek; velký zpěvník Pavla Dobeše, vydalo nakladatelství Music Cheb v roce 1996, ISBN 80-85925-08-7

 

Literatura

 

* Zpěvník – Pavel Dobeš, Největší hity, vydalo nakladatelství Fragment v roce 2009, ISBN 978-80-253-0866-0
 

 

Pavel Dobeš: Zpěvník - největší hity

Pavel Dobeš: Zpěvník - největší hity

Pavel Dobeš - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany, noty na nástroje basového klíče, škola hry na trubku

Pavel Dobeš Banány akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Blažek akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Bleděmodře akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Brhlík a Sojka akordy noty tab text,
Pavel Dobeš California akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Calvera akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Dálnice č 35 akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Denver akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Haf, haf akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Haló, pane Taxi akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Hluchoněmá zem akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Hrušky akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Chatra akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Irák akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Jarmila akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Kominík akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Krtci akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Leporelo akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Mangalia akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Mery, Hevy a dva revolvery akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Missouri akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Na hřiby pod křiby akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Na Pranýři akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Nashville akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Něco o lásce akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Noční příloha Vyhl akordy noty tab text,
Pavel Dobeš O lese akordy noty tab text,
Pavel Dobeš O Pilníku, Svidříku, Vénovi a Hedvice akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Optimistická akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Pecky v čokoládě akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Píseň o starobylém hradu akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Pojď se mnou, Marie akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Pražce akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Průzkumný let akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Sedm trpaslíků akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Skupinová foto akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Slané potočky akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Souhvězdí Žab akordy noty tab text,
Pavel Dobeš St Loučka Blues akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Tečka akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Texasští střelci akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Utah akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Večer na disku akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Víte, vono, holky akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Vzpomínky I akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zahradník akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zákony šachových polí akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zapomenutý trumf akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zátiší s červy akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zpátky do trenek akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zum Zum akordy noty tab text,

 

Pavel Dobeš - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany, noty na nástroje basového klíče, škola hry na trubku

Pavel Dobeš Banány akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Blažek akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Bleděmodře akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Brhlík a Sojka akordy noty tab text,
Pavel Dobeš California akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Calvera akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Dálnice č 35 akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Denver akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Haf, haf akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Haló, pane Taxi akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Hluchoněmá zem akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Hrušky akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Chatra akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Irák akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Jarmila akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Kominík akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Krtci akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Leporelo akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Mangalia akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Mery, Hevy a dva revolvery akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Missouri akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Na hřiby pod křiby akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Na Pranýři akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Nashville akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Něco o lásce akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Noční příloha Vyhl akordy noty tab text,
Pavel Dobeš O lese akordy noty tab text,
Pavel Dobeš O Pilníku, Svidříku, Vénovi a Hedvice akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Optimistická akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Pecky v čokoládě akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Píseň o starobylém hradu akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Pojď se mnou, Marie akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Pražce akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Průzkumný let akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Sedm trpaslíků akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Skupinová foto akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Slané potočky akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Souhvězdí Žab akordy noty tab text,
Pavel Dobeš St Loučka Blues akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Tečka akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Texasští střelci akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Utah akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Večer na disku akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Víte, vono, holky akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Vzpomínky I akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zahradník akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zákony šachových polí akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zapomenutý trumf akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zátiší s červy akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zpátky do trenek akordy noty tab text,
Pavel Dobeš Zum Zum akordy noty tab text,