Rock  *  Pop  *  Folk  *  Country  *  Jazz  *  Blues  *  Bluegrass  *  Metal  *  Vážná hudba

Filtry

nástroje

Melodická linka/akordy (1)

Marek Eben


Marek Eben (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

Marek Eben (* 18. prosince 1957, Praha) je český herec, moderátor, hudební skladatel, písničkář a zpěvák. Spolu se svými dvěma bratry (Davidem a Kryštofem) vystupuje ve skupině Bratři Ebenové. Je považován za jednoho z nejlepších českých moderátorů, opakovaně se umístil v divácké anketě Týtý na prvním místě v kategoriích moderátor publicistických pořadů či osobnost zábavných pořadů[1]. Vysoce ceněn je zejména jeho jemný a inteligentní humor. Je synem významného českého hudebního skladatele Petra Ebena a synovcem skladatele Ilji Hurníka. Jeho manželkou je Markéta Fišerová.

 

Moderátorská činnost

 

Mimo jiné moderoval např. cenu TýTý, soutěžní pořad O poklad Anežky České, StarDance …když hvězdy tančí. Velmi populární jsou i jeho rozhovory s osobnostmi Na plovárně, které byly zpracovány i v knižní podobě. Moderuje i televizní zpravodajství z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.


Divadelní činnost

 

V roce 1979 vystudoval hudebně-dramatický obor pražské konzervatoře a poté získal angažmá v Divadle Vladimíra Nezvala v Karlových Varech a v Divadle Jaroslava Průchy v Kladně. Ve Studiu Ypsilon účinkoval od roku 1983 do roku 2002. Zde účinkoval např. v inscenacích Divadlo za časů Nerona a Seneky, Vosková figura, Amerika, Sebevrah. V současné době hraje v Mozartovi v Praze, Prodané nevěstě, Praze stověžaté.

 

Nyní účinkuje v inscenacích Mozart v Praze, Někdo to rád horké, Okno, Srdce (také autor hudby), Prodaná nevěsta a Praha stověžatá.


Hudební činnost
 

Je autorem hudby a písní k inscenacím Matěj Poctivý, Vosková figura, Othello, Amerika. Hudbu píše i pro jiná divadla, např. pro Zimní pohádku. Marek Eben vytvořil texty písní, hudbu nebo dabing mnoha různých hudebních nahrávek pro děti. Například hudbu k Poste restante (seriál) a rep na začátek každého dílu.

 

Je vedoucím folkové skupiny Bratři Ebenové, která svá alba vydává u společnosti Sony. Od roku 2000 spolupracuje s vydavatelstvím Supraphon.

 

Zlatou desku a dokonce dvojnásobnou Platinovou desku získal v roce 2003.


Filmografie

 

* Kamarádi (1969, 1971) – role Válečka
* O líném Honzovi (1977)
* O statečné princezně Janě (1978)
* O chudém královstvíčku (1979) – role Vendelína
* Nevěsta k zulíbání (1980)
* Chudák muzika (1981)
* Tvář za oknem (1985)
* Pohádka bez konce (1986)
* Kam doskáče ranní ptáče (1987)
* Balónová pohádka (1987)
* Překvapení pana Milberryho (1988)
* O princi Bečkovi (1988)
* Kocourkov (1991)
* O třech stříbrných hřebenech (1991)
* Zálety koňského handlíře (1991)
* Náhrdelník (1992)
* Ruská ruleta (1994)
* Hospoda (1996) – sám sebe
* V centru filmu – v teple domova (1998)
* Láska? (1998)
* Osudy hvězd: Váleček (1999)
* Na plovárně (od 1998 dosud)

Marek Eben (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

Marek Eben (* 18. prosince 1957, Praha) je český herec, moderátor, hudební skladatel, písničkář a zpěvák. Spolu se svými dvěma bratry (Davidem a Kryštofem) vystupuje ve skupině Bratři Ebenové. Je považován za jednoho z nejlepších českých moderátorů, opakovaně se umístil v divácké anketě Týtý na prvním místě v kategoriích moderátor publicistických pořadů či osobnost zábavných pořadů[1]. Vysoce ceněn je zejména jeho jemný a inteligentní humor. Je synem významného českého hudebního skladatele Petra Ebena a synovcem skladatele Ilji Hurníka. Jeho manželkou je Markéta Fišerová.

 

Moderátorská činnost

 

Mimo jiné moderoval např. cenu TýTý, soutěžní pořad O poklad Anežky České, StarDance …když hvězdy tančí. Velmi populární jsou i jeho rozhovory s osobnostmi Na plovárně, které byly zpracovány i v knižní podobě. Moderuje i televizní zpravodajství z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.


Divadelní činnost

 

V roce 1979 vystudoval hudebně-dramatický obor pražské konzervatoře a poté získal angažmá v Divadle Vladimíra Nezvala v Karlových Varech a v Divadle Jaroslava Průchy v Kladně. Ve Studiu Ypsilon účinkoval od roku 1983 do roku 2002. Zde účinkoval např. v inscenacích Divadlo za časů Nerona a Seneky, Vosková figura, Amerika, Sebevrah. V současné době hraje v Mozartovi v Praze, Prodané nevěstě, Praze stověžaté.

 

Nyní účinkuje v inscenacích Mozart v Praze, Někdo to rád horké, Okno, Srdce (také autor hudby), Prodaná nevěsta a Praha stověžatá.


Hudební činnost
 

Je autorem hudby a písní k inscenacím Matěj Poctivý, Vosková figura, Othello, Amerika. Hudbu píše i pro jiná divadla, např. pro Zimní pohádku. Marek Eben vytvořil texty písní, hudbu nebo dabing mnoha různých hudebních nahrávek pro děti. Například hudbu k Poste restante (seriál) a rep na začátek každého dílu.

 

Je vedoucím folkové skupiny Bratři Ebenové, která svá alba vydává u společnosti Sony. Od roku 2000 spolupracuje s vydavatelstvím Supraphon.

 

Zlatou desku a dokonce dvojnásobnou Platinovou desku získal v roce 2003.


Filmografie

 

* Kamarádi (1969, 1971) – role Válečka
* O líném Honzovi (1977)
* O statečné princezně Janě (1978)
* O chudém královstvíčku (1979) – role Vendelína
* Nevěsta k zulíbání (1980)
* Chudák muzika (1981)
* Tvář za oknem (1985)
* Pohádka bez konce (1986)
* Kam doskáče ranní ptáče (1987)
* Balónová pohádka (1987)
* Překvapení pana Milberryho (1988)
* O princi Bečkovi (1988)
* Kocourkov (1991)
* O třech stříbrných hřebenech (1991)
* Zálety koňského handlíře (1991)
* Náhrdelník (1992)
* Ruská ruleta (1994)
* Hospoda (1996) – sám sebe
* V centru filmu – v teple domova (1998)
* Láska? (1998)
* Osudy hvězd: Váleček (1999)
* Na plovárně (od 1998 dosud)

 

Bratři Ebenové (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

Bratři Ebenové je název české hudební skupiny, kterou tvoří bratři Kryštof, Marek a David Ebenové.

 

V roce 1979 získala skupina interpretační cenu na festivalu Porta v Olomouci.

 

V první polovině 90. let 20. století příliš nekoncertovali, z popudu Zdeňka Vřešťála a s pomocí Karla Plíhala ale natočili spolu s muzikanty z kapely Etc..., kontrabasistou Jaromírem Honzákem a Ivou Bittovou úspěšné album Tichá domácnost. Album vyšlo, ale aktivita kapely byla minimální, více koncertují až v současnosti, po úspěchu s albem Já na tom dělám, na kterém kromě hostů z Tiché domácnosti zpívá jednu píseň také Jiří Schmitzer a kde se v roli Senecta v jedné písni objevuje i Jiří Bartoška. Všichni tito hosté a Stanislav Předota a Ondřej Maňour ze souboru Schola Gregoriana Pragensis, který vede David Eben, také vystupují na koncertním DVD, které bylo natočeno o dva roky později.

 

Diskografie

 

* Bratři Ebenové, EP, Panton, 1982
* Tak to chodí, EP, 1984
* Malé písně do tmy, LP, 1984
* Cesty '85, Panton na Portě, LP sampler, 1985 – píseň Sůl v očích
* Drobné skladby mistrů, EP sampler, 1988 – píseň V limitu
* Adventní písně a koledy, Supraphon 1990 — s Martou Kubišovou
* Tichá domácnost, CD, BMG, 1995
* Malé písně do tmy, CD, BMG, 1996 — reedice LP doplněná skladbami z EP
* Sloni v porcelánu, CD sampler, 1999 – písně Boby a Kočka
* Já na tom dělám, CD, BMG, 2002
* Ebeni v zahradě (Live), DVD, BMG, 2004
* Havěť všelijaká, CD sampler, 2005 – píseň Sloni
* Pohádky bratří Grimmů s písničkami bratří Ebenů, Supraphon Music, 2006
* 50 miniatur, CD sampler, 2007 – píseň V limitu
* Chlebíčky, CD, 2008

 

Marek Eben se také objevil na živém DVD skupiny Sto zvířat Jste normální?, kde zazpíval píseň Já na tom dělám.

 

Bratři Ebenové se svými spoluhráči nahráli také CD Muž, který sázel stromy (2008), text novely Jeana Giona čte Marek Eben, který také složil hudbu. Marek Eben složil také hudbu a texty písní pro dramatizaci knihy Kouzelný kalendář Josteina Gaardera (3CD, 2008).

 

 

Bratři Ebenové (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

Bratři Ebenové je název české hudební skupiny, kterou tvoří bratři Kryštof, Marek a David Ebenové.

 

V roce 1979 získala skupina interpretační cenu na festivalu Porta v Olomouci.

 

V první polovině 90. let 20. století příliš nekoncertovali, z popudu Zdeňka Vřešťála a s pomocí Karla Plíhala ale natočili spolu s muzikanty z kapely Etc..., kontrabasistou Jaromírem Honzákem a Ivou Bittovou úspěšné album Tichá domácnost. Album vyšlo, ale aktivita kapely byla minimální, více koncertují až v současnosti, po úspěchu s albem Já na tom dělám, na kterém kromě hostů z Tiché domácnosti zpívá jednu píseň také Jiří Schmitzer a kde se v roli Senecta v jedné písni objevuje i Jiří Bartoška. Všichni tito hosté a Stanislav Předota a Ondřej Maňour ze souboru Schola Gregoriana Pragensis, který vede David Eben, také vystupují na koncertním DVD, které bylo natočeno o dva roky později.

 

Diskografie

 

* Bratři Ebenové, EP, Panton, 1982
* Tak to chodí, EP, 1984
* Malé písně do tmy, LP, 1984
* Cesty '85, Panton na Portě, LP sampler, 1985 – píseň Sůl v očích
* Drobné skladby mistrů, EP sampler, 1988 – píseň V limitu
* Adventní písně a koledy, Supraphon 1990 — s Martou Kubišovou
* Tichá domácnost, CD, BMG, 1995
* Malé písně do tmy, CD, BMG, 1996 — reedice LP doplněná skladbami z EP
* Sloni v porcelánu, CD sampler, 1999 – písně Boby a Kočka
* Já na tom dělám, CD, BMG, 2002
* Ebeni v zahradě (Live), DVD, BMG, 2004
* Havěť všelijaká, CD sampler, 2005 – píseň Sloni
* Pohádky bratří Grimmů s písničkami bratří Ebenů, Supraphon Music, 2006
* 50 miniatur, CD sampler, 2007 – píseň V limitu
* Chlebíčky, CD, 2008

 

Marek Eben se také objevil na živém DVD skupiny Sto zvířat Jste normální?, kde zazpíval píseň Já na tom dělám.

 

Bratři Ebenové se svými spoluhráči nahráli také CD Muž, který sázel stromy (2008), text novely Jeana Giona čte Marek Eben, který také složil hudbu. Marek Eben složil také hudbu a texty písní pro dramatizaci knihy Kouzelný kalendář Josteina Gaardera (3CD, 2008).

 

Marek Eben a jeho bratři - zpěvník

Marek Eben a jeho bratři - zpěvník

Marek Eben, Bratři Ebenovi - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany, noty na nástroje basového klíče, škola hry na trubku

Marek Eben Bratři Ebenové Andulce z béčka akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Archimedes akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Až se zeptá ráno akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Balík akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Čert akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Hlasovací akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Chůze akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Jak to dělaj kosmonauti akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Já se v tom nevyznám akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Keramická akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Kleopatra akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové K nározeninám akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Koleda akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Kravata č akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Lucie, ahoj akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Malá píseň do tmy akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Mám dny akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Na rybách akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Nepovedená akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Neshoda akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové O balónu akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové O zlaté rybce akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Praha 1581 akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Puma akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Repetice akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Sklerotická akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Štafle akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Stýskání akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Slávy dcera akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Sůl v očích akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Tak to chodí akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Tichá domacnost akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Trámpská akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové U vody akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Večerní Praha akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové V limitu akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Voda se neutopí akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Za malou chvíli akordy noty tab text,

 

Marek Eben, Bratři Ebenovi - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany, noty na nástroje basového klíče, škola hry na trubku

Marek Eben Bratři Ebenové Andulce z béčka akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Archimedes akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Až se zeptá ráno akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Balík akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Čert akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Hlasovací akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Chůze akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Jak to dělaj kosmonauti akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Já se v tom nevyznám akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Keramická akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Kleopatra akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové K nározeninám akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Koleda akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Kravata č akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Lucie, ahoj akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Malá píseň do tmy akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Mám dny akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Na rybách akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Nepovedená akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Neshoda akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové O balónu akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové O zlaté rybce akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Praha 1581 akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Puma akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Repetice akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Sklerotická akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Štafle akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Stýskání akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Slávy dcera akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Sůl v očích akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Tak to chodí akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Tichá domacnost akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Trámpská akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové U vody akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Večerní Praha akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové V limitu akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Voda se neutopí akordy noty tab text,
Marek Eben Bratři Ebenové Za malou chvíli akordy noty tab text,